1. Articles
  2. Volume 3, Issue 1
  3. Uvodnik 3. izdaje Laboratorijske medicine
Katarina Trebušak Podkrajšek1

More about author

Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovane bralke in bralci!

Revija Laboratorijska medicina je v letošnjem letu doživela preobrazbo. Sedaj ima razširjen uredniški odbor in recenzentsko politiko. Vse z namenom podajanja strokovnega napredka in novih znanj s področja laboratorijske medicine na čim višji ravni. Tokrat vam prvič predstavljamo tudi novo rubriko z naslovom Laboratorijska medicina skozi oči…
Pogosto je namreč ravno drugačen pogled na znano problematiko tisti, ki nam pomaga prepoznati področja, ki so lahko naš ponos in naša moč. Pa tudi tista področja, ki so naša šibkost. Tokrat nam bosta k samorefleksiji pomagala pogleda na laboratorijsko medicino skozi oči študentke laboratorijske biomedicine in skozi oči izkušenega strokovnjaka in profesorja.
Laboratorijska medicina je izredno dinamično področje. Zato je za strokovnjaka na tem področju ključno, da se zaveda pomena stalnega izobraževanja in izpopolnjevanja. Želim si, da bi ravno na tem področju revija Laboratorijska medicina našla svoje mesto. Zato je cilj, da je revija a) odprta do vseh področij laboratorijske medicine, b) vključevalna za vse, ki delujejo na področju, pa naj bodo to že uveljavljeni strokovnjaki ali pa študenti, c) aktualna kar se tiče obravnavanih tem ter d) prilagodljiva kar se tiče bralstva. In prav zato bomo veseli vseh konstruktivnih kritik in komentarjev.
Tokrat vam v branje ponujamo prispevke, ki se večinoma navezujejo na predavanja na preteklih strokovnih srečanjih SZKKLM. Za nekatere izmed teh predavanj so na voljo razširjeni povzetki na koncu revije.
Želim vam prijetno branje tretje številke Laboratorijske medicine!

 

Katarina Trebušak Podkrajšek
Glavna in odgovorna urednica Laboratorijske medicine

Trebušak Podkrajšek K. Uvodnik 3. izdaje Laboratorijske medicine. Lab Med (Slovenia) 2021, 3:3

Sponsors of Laboratorijska medicina