1. Novice
  2. Uredništvo strokovne revije in portala Laboratorijska medicina
31.07.2023

Uredništvo strokovne revije in portala Laboratorijska medicina

Strokovno revijo Laboratorijska medicina (LM), ki ga izdaja Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino, ki že nekaj let izhaja v tiskani različici, pogumno stopa na pot razvoja spletnega portala, kjer bodo slovenski znanstveni raziskovalci in strokovnjaki objavljali nove strokovne članke, ki so plod njihovega znanstvenega dela na področju klinične kemije in laboratorijske medicine.

Uredništvo revije, ki skrbi za objave novih znanstvenih dosežkov in dobrih praks, sestavljajo glavna in odgovorna urednica, uredniški odbor in tehnično uredništvo, ki ga imenuje in razreši izvršilni odbor SZKKLM.

Glavna in odgovorna urednica je neposredno odgovorna za uresničevanje namena in ciljev revije ter tekoče uredniške politike. Skrbi za temeljno uredniško usmeritev revije. O delu uredništva poroča izvršilnemu odboru SZKKLM.

Uredniški odbor Laboratorijske medicine sestavljajo področni uredniki, ki so strokovnjaki iz Slovenije in iz tujine, ki delujejo na različnih področjih laboratorijske medicine. Področni uredniki k sodelovanju povabijo recenzente, ki so strokovnjaki s posameznega področja in recenzirajo prispevke. Tehnično uredništvo skrbi za vsa področja tiska revije, urejanje spletne strain revije in distribucijo revije.

Revija izhaja praviloma enkrat letno v tiskani in elektronski obliki. Je brezplačna za člane SZKKLM, v elektronski obliki pa je na strani SZKKLM prosto dostopna tudi nečlanom. Jezik revije je slovenski ali angleški.

Indeksiranje in abstrahiranje

  • CAS (Chemical Abstracts Service), The American Chemical Society
  • Biomedicina Slovenica, COBISS.
  • Laboratorijska medicina (Tiskana izd.) ISSN: 2670-4463
  •  Laboratorijska medicina (Online) ISSN: 2670-5478

Sponzorji Laboratorijske medicine